Οι φονιάδες με τα τιμόνια

Οι φονιάδες με τα τιμόνια

Γράφει ο Παναγιώτης Φραγγεδάκης

Συγχωρέστε με εάν θα γίνω δυσάρεστος , αλλά κάποια πράγματα είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να λέγονται ΔΥΝΑΤΑ…

Tα τελευταία πολλά χρόνια έχω κάνει αμέτρητες φορές την διαδρομή Χανιά – Ρέθυμνο ,  όλες τις εποχές και με διαφορετικές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Βεβαίως σε ορισμένα σημεία ο δρόμος , μόνο τον γέλωτα θα μπορούσε να προκαλέσει (δεν τον προκαλεί όμως , λόγω των εκατοντάδων τραγωδιών που έχουν λάβει χώρα..) εάν αποκληθεί “Εθνική Οδός’’ (ειδικά για το τμήμα Ρέθυμνο – Ηράκλειο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη…).

Όμως το μεγάλο πρόβλημα ΔΕΝ είναι η όποια κακή κατάσταση του δρόμου….

Το μείζον είναι ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΓΑ’Ι’ΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (αν δεν το έχουν πάρει μόνοι τους)…Οδηγούν προκλητικότατα και κάνουν υπερβάσεις ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ !!! Καταστρατηγούν τα όρια ταχύτητας και αναβοσβήνουν προκλητικά τα φώτα σε όποιον τολμήσει να σεβαστεί τον Κ.Ο.Κ.

Εάν κάποιος επιλέξει να  μ η ν  κάνει προσπέραση σε επικίνδυνο σημείο , ο ακριβώς από πίσω του , δε θα διστάσει να ”κολλήσει’’ δίπλα του για να είναι σε θέση ”βολής’’ χώρις να λογαριάσει , ότι η λωρίδα ανά ρεύμα είναι ΜΙΑ και όχι δύο ή τρεις…

Στον Καβρό (και όχι μόνο…) όποιος θελήσει να σεβαστεί τη ζωή των τουριστών που διασχίζουν το δρόμο , τηρώντας το όριο ταχύτητας που εκεί είναι 60 χλμ , θα υποστεί προσπέρασμα και τα ανάλογα ”κοσμητικά’’ απο τον πίσω Ελληναρά ‘’Σουμάχερ’’.

Ο κάθε αξιολύπητος βάζει μια θορυβώδη εξάτμιση , βάφει μαύρα τα φτερά ,τα τζάμια και φανάρια του αυτοκινήτου και όποιον πάρει ο Χάρος…Όσο για το αλκοόλ , όλοι ξέρουμε τις ποσότητες των ξιδόκρασων που πίνουν (σιγά μην έχουν και οινογευστική κουλτούρα) και μετά έτσι…αεράτοι και high…αρχίζουν τις κόντρες…Που ?? ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Άραγε η Αστυνομία τι κάνει ???  Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν μπορεί να κάνει και πολλά , δυστυχώς….Ίσως αν γίνονταν τα μπλόκα της Τροχαίας λίγο πιο ”απρόβλεπτα’’ , κάποιοι να έβαζαν μυαλό….Όχι όμως άλλα μπλόκα στα ήδη γνωστά σημεία….Τόσες κάμερες έχουν τοποθετηθεί..ΟΜΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ??? Γίνονται , άραγε , αιτία αυτές οι κάμερες να χάσουν το δίπλωμα τους ορισμένοι δημόσιοι κίνδυνοι ???  (‘Οσες βέβαια έχουν γλιτώσει από το μένος των βανδάλων…).

Υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι που προσπαθούν , ευγενικά , να μας πείσουν να οδηγούμε με σύνεση…Καλά κάνουν και υπάρχουν..Σεβαστή η ανιδιοτελής προσπάθεια τους . Το λάθος όμως είναι ότι ορισμένα ”τομάρια” δε λογαριάζουν τις ευγενικές αυτές συμπεριφορές…

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να φωνάζουμε και να ζητούμε βελτίωση του Β.Ο.Α.Κ. Όμως επειδή αυτό (αν ποτέ γίνει) θα πάρει πολλά χρόνια , είναι ανάγκη οι παραβάτες που περιέγραψα παραπάνω , να εντοπισθούν, ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΟΔΗΓΗΣΟΥΝ !!!

Πρέπει ΑΜΕΣΑ , να ξεκινήσει ανηλεής πόλεμος ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ  Φ Ο Ν Ι Α Δ Ε Σ  ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΝΙΑ !!

Δε μιλώ για αδίκως προληπτική τακτική . (Φασιστική , θα την έλεγαν κάποιοι δήθεν προοδευτικοί…”Φασισμός” είναι , όμως , να έχεις παρκάρει νόμιμα και να έρθει ο , πνιγμένος από τις ορμόνες του , άμυαλος νέος με το αμάξι – βολίδα και να σου κλείσει το σπίτι….) .

Εννοώ οτι πρέπει , αυτός που εντοπίζεται να οδηγεί με τρόπο που συνιστά απειλή για την σωματική ακεραιότητα και ζωή των υπολοίπων , να πληρώνει βαρύτατο τίμημα…

Να τον σταματάμε ΠΡΙΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΘΩΟΥΣ στην άσφαλτο , στηριζόμενοι στην έως τότε προκλητική κι επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά του.

Το χρωστάμε στους εαυτούς και τα παιδιά μας.

Το οφείλουμε στους ταλαίπωρους γονείς τόσων νέων ανθρώπων , που χάθηκαν ΑΔΙΚΑ στην άσφαλτο…