Η Ευτυχία του λαϊκού τραγουδιού

Η Ευτυχία του λαϊκού τραγουδιού

Γράφει ο Γιάννης Κοτσώνης

Σαν σήμερα ανήμερα του Άη Γιαννιού του 1972 έφυγε η Ευτυχία Παναγιαννοπούλου. Υπήρξε μια σπουδαία φυσιογνωμία, πολύ μπροστά από την εποχή της, μια ασυγκράτητη και παθιασμένη γυναίκα που δεν μπορούσε και δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τις αδυναμίες για το χαρτί. Ήταν μια στιχουργός που έντυσε τα πιο λαμπρά λαϊκά άσματα με τα λόγια της και κανείς δεν ξέρει πόσα ακόμα που τα έδωσε μπηρ παρά σε διάφορους μεγάλους δημιουργούς και στιχουργούς γιατί δεν μπορούσε να νικήσει την αδυναμία της, τον τζόγο δηλαδή.

Για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου γυρίστηκε μια ταινία την περασμένη χρονιά και είναι η ίσως καλύτερη αφηγηματική Ελληνική ταινία της χρονιάς, αφιερωμένη στη μεγάλη κυρία και τεράστια στιχουργό του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού.
Ότι πιο βιωματικό έχει γυριστεί γύρω από αυτό θρυλικό όνομα, μια απ΄τις σπουδαιότερες 30 ταινίες της χρονιάς και όχι μόνο του Ελληνικού Σινεμά σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή. Την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου υποδύθηκαν σε δυο φάσεις της ζωής της, η συγκλονιστική για την ηθοποιία Κάτια Γκουλιώνη σε νεότερη ηλικία και η  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη  στην βαθιά ενηλικίωση της.