Bonus 500 Λίρες από την εταιρεία , για να γυμναστείς

Bonus 500 Λίρες από την εταιρεία , για να γυμναστείς

Γράφει ο Παναγιώτης Φραγγεδάκης

Το οικονομικό σύστημα του λεγόμενου δυτικού κόσμου , γενικώς , δε διακρίνεται για τη στοργή του , προς τους εργαζόμενους . Υπάρχουν , όμως και οι εξαιρέσεις . Αυτές , δεν προκύπτουν από αγάπη προς το προσωπικό , αλλά από την απλή λογική που λέει ότι , το χαρούμενο κι ευχαριστημένο προσωπικό παράγει καλύτερο έργο .

 Υπάρχουν λοιπόν εταιρείες που καταλαβαίνουν το συμφέρον τους..Που αντιλαμβάνονται ότι ο δυστυχισμένος εργαζόμενος , δε θα δώσει ποτέ το σύνολο της ποιότητας που μπορεί , στην όποια δουλειά του…

Που γνωρίζουν πως , ο καλοπληρωμένος κι ευχαριστημένος υπάλληλος δε χρειάζεται κανενός είδους «καρφιά» τριγύρω του για να δίνουν «αναφορά» , στον πάσχοντα από σύνδρομο καταδίωξης εργοδότη ή προ’ι’στάμενο , αλλά προστατεύει , από μόνος του , τα συμφέροντα της εταιρείας και προσπαθεί για το καλύτερο . 

Που συνειδητοποιούν πως εάν θες να πάρεις από τον συνεργάτη σου το απαύγασμα των δυνατοτήτων του , πρέπει απλούστατα να τον πληρώνεις καλά και να του φέρεσαι καλύτερα . Υπάρχουν και διεθνή βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο , στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον . 

Οι σοβαροί managers καταλαβαίνουν ότι , η έξυπνη και παραγωγική εργασιακή διαχείριση ανθρώπων , δεν πρέπει να έχει σχέση με τη στυγνή εκμετάλλευση . Ούτε με χυδαίους και απαξιωτικούς , για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , τρόπους…  

Στα πλαίσια αυτά , λοιπόν , υπάρχουν εταιρείες που βάζουν τη φαντασία τους να «δουλεύει» . Δεν επαναπαύονται στον καλό μισθό , στο «ανθρώπινο» ωράριο και στο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον που προσφέρουν , αλλά «στίβουν» το μυαλό τους για να κάνουν ακόμα καλύτερη τη ζωή των στελεχών τους , άρα να τους κάνουν ακόμα πιο αποδοτικούς στα καθήκοντά τους…

Έτσι συναντάμε εταιρείες , που δίνουν bonus στους εργαζόμενούς τους , εάν πάνε…γυμναστήριο !! Ασφαλώς και δεν τους νοιάζει τόσο πολύ , εάν έχουν «γραμμωμένους» και «φουσκωμένους» αρσενικούς υπαλλήλους .  

Ούτε «καίγονται» εάν οι γυναίκες της εταιρείας , έχουν αξιοσημείωτους γλουτούς και θελκτικά / σφικτά μπούτια….Σίγουρα δεν τους χαλάει αυτό… Άλλο είναι , όμως , το ζητούμενο…Τους ενδιαφέρει σφόδρα , οι υπάλληλοί τους να είναι ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΙ , διότι έτσι αποδίδουν καλύτερα…Η εκγύμναση , βοηθάει πολύ σε αυτό , και τούτο είναι ένας καλός λόγος ώστε η εταιρεία , να δώσει κίνητρα στους συνεργάτες της , για να ξεκινήσουν γυμναστική .

Σε συζήτηση που είχαμε πριν λίγο καιρό , με εργαζόμενο που δουλεύει στο Λονδίνο , σε πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας , μάθαμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα , σχετικά με τα κίνητρα που δίνει η εταιρεία στους εργαζόμενούς της , για να πάνε γυμναστήριο… 

Η συγκεκριμένη εταιρεία , δίνει έως και 500 Λίρες Αγγλίας επίδομα ετησίως , στους υπαλλήλους της που γυμνάζονται , με τη μορφή δωροεπιταγών !!! Οι τελευταίοι , μπαίνοντας στο πρόγραμμα επιδότησης γυμναστηρίου δίνουν πρόσβαση , αναφορικά με τις γυμναστικές τους δραστηριότητες , στην εν λόγω εταιρεία , μέσω της εφαρμογής “Wellright” .

 Έτσι η εταιρεία «βλέπει» την εκγύμναση που κάνουν οι συνεργάτες της . Όσες περισσότερες ώρες προπονηθούν , τόσο ανεβαίνει το bonus . Οι δωροεπιταγές , γίνονται δεκτές στην Amazon ή σε γνωστά καταστήματα των κεντρικών δρόμων του Λονδίνου !!

Τα κίνητρα για γυμναστήριο , όμως , δεν σταματούν εδώ…Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «σκανάρουν» την απόδειξη πληρωμής του γυμναστηρίου , τη στέλνουν στο site της εταιρείας κι η τελευταία τους καλύπτει μετρητοίς , επιπλέον , έως 35 Λίρες το μήνα , έξοδα γυμναστηρίου  . Επίσης η εταιρεία προσφέρει δωρεάν , σε όσους γυμνάζονται , σακίδιο , παγούρι και πετσέτα !!

Καθόλου άσχημα…Να κάνεις γυμναστική και η εταιρεία να σου παρέχει όλα αυτά . Τι κρίμα που η προ’υ’πηρεσία μου στα Μ.Μ.Ε. και την οινογευσία , δεν συνάδει με το αντικείμενο της εταιρείας που , όπως είπαμε , είναι η ενέργεια . Κι έτσι μάλλον θα συνεχίσω να πληρώνω , από την τσέπη μου , για να γυμνάζομαι…